ua en ru

НАЗК направило до суду протоколи стосовно чиновника сільради Віти-Поштової

НАЗК направило до суду протоколи стосовно чиновника сільради Віти-Поштової Фото: НАПК

Чиновник не повідомив про наявність конфлікту інтересів

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило до суду протоколи про адміністративні порушення щодо секретаря сільради Віти-Поштової Київської області Сергія Ворушева. Про це повідомляє прес-служба НАЗК у Facebook.

"НАЗК ухвалило рішення про направлення до суду протоколів про адміністративні правопорушення стосовно секретаря Віто-Поштової сільської ради Сергія Ворушева", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, НАЗК встановило, що секретар сільради допустив виникнення реального конфлікту інтересів, не повідомивши про це відповідний орган, і вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів.

Так, він порушив вимоги частини першої статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення неповідомлення особою в установлених законом випадках і порядку про наявність у нього реального конфлікту інтересів, та частини другої статті 172-7: вчинення дій або прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів.

Наголошується, що секретар сільради маючи приватний інтерес, обумовлений бажанням одержати особисту вигоду у вигляді позитивного рішення щодо встановлення премій у розмірі 265% посадового окладу працівникам Віто-Почтовської сільської ради, брав участь у голосуванні з цього питання.

НАЗК: до суду направлено протоколи щодо секретаря Віто-Поштової сільської ради Національне агентство з питань запобіган...

Опубліковано Національне агентство з питань запобігання корупції - НАЗК 25 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАЗК прийняло рішення про направлення до суду протоколів про адміністративні правопорушення відносно депутатів Святогірського міської ради Тетяни Божко і Дмитра Климовича.