ua en ru

НАЗК направило до суду протокол про адміністративні правопорушення глави Держпродспоживслужби

НАЗК направило до суду протокол про адміністративні правопорушення глави Держпродспоживслужби Фото: Володимир Лапа

НАЗК направило до суду 4 протоколи про адміністративні правопорушення

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) на своєму засіданні прийняло рішення про направлення до суду 4 протоколів про адміністративні правопорушення, складених стосовно глави Держпродспоживслужби Володимира Лапи, прокурора та головного лікаря обласної лікарні. Про це йдеться в повідомленні на сайті НАЗК.

Так, встановлено, що глава Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа, перебуваючи на керівних посадах центральних органів виконавчої влади, у період з 26 квітня 2015 року по 30 травня 2017 року не вийшов зі складу правління товариства, що має на меті одержання прибутку, та не склав повноважень Голови комісії з припинення товариства.

"Вказане діяння містить ознаки адміністративного правопорушення, пов’язаного із корупцією, відповідальність за яке передбачено частиною другою статті 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів складено протоколи за частинами першою та другою статті 172-7 КУпАП щодо заступника керівника Київської місцевої прокуратури № 4 Наталії Шитої. Встановлено, що прокурор не повідомила свого безпосереднього керівника про наявність у неї реального конфлікту інтересів та вчинила дії щодо розгляду заяви про можливе вчинення кримінального правопорушення окремими посадовими особами Київської місцевої прокуратури № 4, в тому числі й особисто нею та підписання листа-відповіді за його результатами.

Зазначено, що також складено протокол за частиною першою статті 188-46 КУпАП стосовно головного лікаря Харківської обласної наркологічної лікарні Віктора Слюсара за ненадання документів на запит Національного агентства. Отримання запитуваних документів є необхідним для встановлення наявності/відсутності складу адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, в діях посадової особи лікарні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАЗК ухвалило рішення про внесення припису про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів голові Державної архівної служби України (Укрдержархів) Тетяні Барановій.