ua en ru

Напад на туристів в Єгипті: озброєний чоловік отримав наказ від бойовиків ІДІЛ

Напад на туристів в Єгипті: озброєний чоловік отримав наказ від бойовиків ІДІЛ Фото: бойовики ІДІЛ (YouTube screenshot)

Напав на туристів в Єгипті чоловік контактував з бойовиками ІДІЛ

Напав на туристів на курорті в Хургаді в Єгипті озброєний чоловік мав зв'язки з бойовиками терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ) і отримував від них накази. Про це повідомляє Bild, посилаючись на власні джерела представників єгипетських спецслужб.

"27-річний чоловік, який на пляжі в Хургаді напав з ножем на іноземних туристів, що був прихильний ІДІЛ. Він контактував з бойовиками в інтернеті, і саме від них отримав наказ напасти на іноземців", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, зловмисник використав недоліки в безпеці. Оскільки він не міг потрапити в готель з боку суші, він зайшов у воду і поплив до пляжу готелю Sunny Sunny El Palacio. У воді він почав наносити удари ножем по плававшим в морі людям.

В результаті він убив двох жінок з Німеччини і поранив ще кілька людей. Злочинець зміг вибратися з води і спробував втекти, проте був знешкоджений на території сусідньго готелю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ Німеччини підтвердило загибель двох своїх громадян під час нападу чоловіка з ножем на туристів в Єгипті 14 липня 2017 року.