ua en ru

Напад на поліцейську академію у Пакистані: 48 загиблих і 100 поранених

Напад на поліцейську академію у Пакистані: 48 загиблих і 100 поранених Фото: бойовики напали на поліцейську академію у Пакистані

В ході облоги бойовики виходили на зв'язок зі своїми інструкторами в Афганістані

У Пакистані в результаті нападу бойовиків на гуртожиток поліцейської академії у південно-західному місті Кветта в понеділок, 24 жовтня, загинули щонайменше 48 осіб і 100 отримали поранення. Про це повідомили місцеві чиновники, передає Reuters.

Подробиці нападу в Пакистані

"Сорок вісім тіл були доставлений в лікарню", - повідомив головлікар цивільної лікарні Кветти.

Міністр внутрішніх справ пакистанській провінції Белуджистан Сарфараз Бугті підтвердив, що п'ять-шість бойовиків напали на гуртожиток у навчальному центрі в той час як курсанти відпочивали і спали.

Напад на поліцейську академію у Пакистані: 48 загиблих і 100 пораненихНапад на поліцейську академію у Пакистані: 48 загиблих і 100 пораненихНапад на поліцейську академію у Пакистані: 48 загиблих і 100 поранених

Фото: в результаті нападу бойовиків в Пакистані 100 людей поранено

У той же час, як заявив виданню Dawn представник армії Пакистану, всього терористів було троє, і на всіх були пояси смертників.

За його словами, двоє з них встигли привести в дію вибуховий пристрій, що призвело до жертв, третього застрелили пакистанські військовослужбовці.

В ході облоги бойовики виходили на зв'язок зі своїми інструкторами в Афганістані.

Нагадаємо, захоплення заручників в Пакистані стався о 1:00 за місцевим часом. У поліцейському гуртожитку на момент нападу бойовиків перебували від 200 до 250 курсантів.

Як повідомила Al Jazeera, в результаті події отримали поранення по сім поліцейських. Відповідальність за захоплення заручників поки не взяла на себе жодна з терористических угруповань.