ua en ru

Напад на Найєма: ГПУ направила Азербайджану запит на екстрадицію підозрюваного

Напад на Найєма: ГПУ направила Азербайджану запит на екстрадицію підозрюваного Фото: Мустафа Найєм (facebook.com oleg.fedonyuk)

Напад на Найєма було здійснено 30 квітня

Генеральна прокуратура України (ГПУ) направила Азербайджану запит на екстрадицію Магомеда-Аміна Саітова, якого підозрюють у нападі на народного депутата Мустафу Найєма. Про це у коментарі РБК-Україна повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Так, у коментарі РБК-Україна, Сарган підтвердила направлення Азербайджану запиту на екстрадицію учасника нападу на Найєма.

За інфомрацією Сагран, Україна відправила такий запит 8 травня 2018 року.

Відзначимо, раніше Сарган повідомляла, що суд в Азербайджані відпустив Саітова під особисте зобов'язання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Шевченківський районний суд Києва розглядаючи справу щодо нападу на Найєма 7 травня 2018 року у ході засідання прийняв рішення про обрання для четвертого підозрюваного, Магомеда-Аміна Саітова, запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Зазначимо, напад на Найєма стався 30 квітня 2018 року у центрі Києва. Наразі затримано трьох підозрюваних у нападі, їм обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Ще одному нападнику повідомили про підозру заочно, наразі він переховується на території Азербайджану.