ua en ru

Напад на Михайлика: представнитство ЄС в Україні закликає притягнути винних до відповідальності

Напад на Михайлика: представнитство ЄС в Україні закликає притягнути винних до відповідальності Фото: Вайдеманн та Михайлик (facebook.com/EUDelegationUkraine)

В представництві сподіваються, що правоохоронці швидко проведуть ретельне розслідування

Заступник голови представництва ЄС в Україні Анніка Вайдеманн закликала українську владу притягти до відповідальності винних у нападі на активіста Олега Михайлика. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку відомства в Facebook.

Вайдеманн розповіла, що під час свого візиту до Одеси змогла зустрітись з активістом Олегом Михайликом, на якого було вчинено замах.

"Я сподіваюсь, що правоохоронні органи України швидко проведуть ретельне розслідування. Винні у скоєнні замаху на Олега повинні буті притягнуті до відповідальності", - заявила заступник голови представництва.

Також вона розповіла, що її вразила самовідданість активіста.

"Мене вразила його самовідданість у боротьбі за верховенство права, законність, прозорість та демократичний розвиток свого рідного міста.
На жаль, у цій боротьбі він ризикує життям"

Нагадаємо, поліція розглядає три можливі версії нападу на Михайлика. Начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитро Головін заявив, що у поліції є три версії причин нападу на активіста: громадська діяльність, діяльність Михайлика у зв’язку з будівництвом ЖК "Золотий берег", а також конфлікт підприємців із владою навколо прав на земельні ділянки одного з міських ринків Одеси.