ua en ru

Напад на Михайлика: поліція розглядає три можливі версії

Напад на Михайлика: поліція розглядає три можливі версії Фото: Олег Михайлик (facebook.com/oleg.mykhaylyk)

В поліції відкинули 2 з 5 можливих версій нападу

Начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитро Головін заявив, що поліція розглядає три основні версії нападу на одеського активіста Олега Михайлика. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Громадське.

Головін розповів, що у поліції є три версії причин нападу на активіста: громадська діяльність, діяльність Михайлика у зв’язку з будівництвом ЖК "Золотий берег", а також конфлікт підприємців із владою навколо прав на земельні ділянки одного з міських ринків Одеси.

"Наразі ми відпрацьовуємо саме ці три версії", - заявив Головін.

Також він підтвердив, що за активістом справді велось спостереження, але подробиць Головін не розповів.

Окрім того, очільник поліції Одеси не виключає, що до замаху може бути причетний один із трьох підозрюваних - Торніке Нагладзе, який ніби має групу інвалідності.

"Це він зараз на візку. За нашою інформацією, він та ще двоє підозрюваних були причетні до низки кримінальних злочинів, яких саме - поки сказати не можу. Але навіть те, що він на візку не заважало йому діяти за спільним умислом з іншими підозрюваними", - заявив Головін.

Поліція не виключає того, що підозрювані могли брати участь у нападах на інших активістів, або "працювати на спільних замовників".

Нагадаємо, в Одесі 22 вересня 2018 в активіста Михайлика стріляли з револьвера. Активіст пережив клінічну смерть.