ua en ru

Наміри України просуватися вперед на Донбасі порушують Мінськ, - Лавров

Наміри України просуватися вперед на Донбасі порушують Мінськ, - Лавров Фото: Сергій Лавров відреагував на слова глави РНБО

Глава МЗС РФ відповів на заяви Олександра Турчинова щодо визволення Донбасу

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що сказане секретарем Ради нацбезпеки й оборони України Олександром Турчиновим про просування українських військ на схід країни свідчить про небажання Києва виконувати ключові пункти мінських угод. Про це повідомляє BBC.

"Заява пана Турчинова означає те, що Київ відмовляється виконувати ту саму частину мінських домовленостей, щодо питань безпеки, яку вважає пріоритетною й абсолютно невід'ємною для того, щоб усе інше потім вирішувалося теж", - прокоментував ці висловлювання Лавров.

За його словами, керівництво України свідомо продовжує таку лінію поведінки, яка означає, що "в Києві в гріш не ставлять своїх європейських покровителів".

Нагадаємо, раніше Турчинов заявив, що зараз головне завдання українських військових - "метр за метром, кілометр за кілометром, мінімізуючи втрати, просуватися на схід". Він також відзначав, що минулий рік став першим від початку операції на сході, коли українські війська не здали жодного метра землі, а навпаки - здобули десятки кілометрів.