ua en ru

Податковий компроміс дозволить українським підприємствам реалізувати "сіро-чорну" продукцію на мільярди доларів, - Білоус

У разі прийняття у другому читанні законопроекту про так званий податковий компроміс український бізнес отримає можливість реалізувати "сіро-чорну" продукцію на мільярди доларів.

У разі прийняття у другому читанні законопроекту про так званий податковий компроміс український бізнес отримає можливість реалізувати "сіро-чорну" продукцію на мільярди доларів. Про це в ході брифінгу заявив голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас з кожним днем все більше і більше охочих скористатися цим компромісом. Справа не в тому, що у них накопичилися проблеми з 2013 р., а у тому, що на складах є великі залишки "сіро-чорної" продукції, які вони хотіли б реалізувати. Заявляю з усією відповідальністю - це мільярди доларів продукції на наших складах", - заявив Білоус.

При цьому, за його словами, якщо Верховна Рада України не ухвалить законопроект про податковий компроміс на пленарному засіданні у вівторок, 12 серпня 2014 р., то наступного разу можливість проголосувати за цей документ у депутатів з'явиться лише 2 вересня.

Нагадаємо, 19 червня народні депутати підтримали в першому читанні законопроект № 4930 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов'язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу". За відповідне рішення проголосували 262 нардепи.