ua en ru

Комітет рекомендує Раді включити до порядку денного сесії парламентський варіант податкової реформи

Комітет рекомендує Раді включити до порядку денного сесії парламентський варіант податкової реформи Фото: Верховна Рада

Комітет пропонує включити до порядку денного всі 50 законопроектів щодо змін у Податковий кодекс

Парламентський комітет з питань податкової та митної політики рекомендував включити до порядку денного сесії Верховної Ради України законопроект №3357 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податкової лібералізації", передає кореспондент РБК-Україна.

Варто зауважити, що заступник міністра фінансів Олена Макеєва ніяким чином не відреагувала на відповідну пропозицію депутатів-членів комітету.

Крім того, члени комітету пропонують парламенту включити в порядок денний всі 50 законопроектів щодо змін до податкового кодексу, які знаходяться на розгляді комітету.

Парламентська версія податкової реформи була зареєстрована ще 26 жовтня. Вона передбачає ліквідацію податкової міліції і створення нового правоохоронного органу (Служби фінансових розслідувань) в лавах Міністерства фінансів. Також парламенту пропонують знизити базову ставку податку на прибуток підприємств з 18% до 15%.

У той же час урядовий варіант досі не опублікований. Міністерство фінансів чекає погодження законопроекту з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Варто відзначити, приїзд місії МВФ очікується 12 листопада.

Нагадаємо, даний проект закону підготував парламентський Комітет з питань податкової та митної політики, документ підписали 114 народних депутатів усіх фракцій і груп, а також позафракційні парламентарії.