ua en ru

Податкові платежі підприємств "Смарт-Холдингу" в 2017 році склали 1,1 млрд гривень

Податкові платежі підприємств "Смарт-Холдингу" в 2017 році склали 1,1 млрд гривень Фото: Смарт Холдинг (facebook.com SmartHoldingCompany)

Найбільше податкових платежів перерахували підприємства газодобувного напряму "Смарт-Холдингу"

Підприємства "Смарт-Холдингу" народного депутата Вадима Новинського в 2017 році сплатили до бюджетів усіх рівнів 1,12 млрд грн, що на 11,2% більше ніж у 2016 році. Про це повідомили в прес-службі компанії в п'ятницю.

Сума не враховує податкових відрахувань компаній Метінвест і HarvEast, в акціонерному капіталі яких "Смарт-Холдинг" володіє блокуючим пакетом.

За даними компанії, в минулому році відрахування з податку на прибуток по групі склали 133,7 млн грн, рентні платежі – 420,98 млн грн, податок на додану вартість – 313,7 млн грн.

Сума податків з фонду оплати праці в минулому році досягла 199,93 млн грн, що на 32% більше, ніж в 2016 році. До місцевих бюджетів перераховано 96,59 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 26,68 млн грн податку на землю, повідомили в компанії.

У компанії відзначили, що найбільше податкових платежів підприємства перерахували газодобувного напрямки "Смарт-Холдингу" (Smart Energy) - 858,4 млн грн. При цьому, половину цієї суми склали рентні платежі. Значне зростання податкових відрахувань продемонструвало новий логістичний бізнес-напрямок "Наваль" - 24,9 млн грн. Це майже в 2 рази вище показника 2016 року.

"Безумовним лідером по платежах у бюджет залишається, звичайно ж, Метінвест, в акціонерному капіталі якого ми володіємо блокуючим пакетом. У публічному доступі ці дані з'являться трохи пізніше. Це десятки мільярдів гривень. Істотний внесок робить наш газодобувний бізнес. Одна тисяча кубометрів видобутого газу дає бюджетам різних рівнів 3345 гривень податків. Важливо, що завдяки механізму децентралізації рентної плати, заробивши з початку цього року, в місцевих бюджетах почали акумулюватися значні кошти. Ми зацікавлені в тому, щоб це дало поштовх у розвитку територіальних громад в регіонах присутності нашого бізнесу", - зазначив генеральний директор "Смарт-Холдингу" Олексій Пертін.

Як відомо, "Смарт-Холдинг" – одна з найбільших промислово-інвестиційних груп України, яка об'єднує підприємства, що розділяють загальні стратегічні цілі та принципи ведення бізнесу. Інтереси Смарт-Холдингу зосереджені в галузях, які є ключовими для економіки країни. Підприємства Смарт-Холдингу інвестують в об'єкти сфери гірничо-металургійного та нафтогазового комплексів, банківського сектора, сільського господарства, рітейлу, суднобудування і нерухомості.