ua en ru

Податкова міліція влаштувала обшук у голови Кіровоградської облорганізації "Європейської партії України" Олександра Севідова

Минулого тижня співробітники слідчого управління Міністерства доходів і зборів провели обшук у приватному будинку і в офісному приміщенні голови Кіровоградської обласної організації «Європейської партії України» Олександра Севідова, повідомляє прес-служба партії.

«Для моєї ідентифікації в слідчих Міндоходов була роздрукована моя фотографія на тлі символіки «Європейської партії України» , що, безумовно, вказує на причетність до цієї політичної сили . Для чого це було зроблено мені невідомо» , - повідомив Олександр Севідов.

Він підкреслив, що пов'язує обшук виключно з його активною політичною діяльністю: «Неодноразово ми з партійцями області проводили різні заходи у себе, брали активну участь у заходах всеукраїнського масштабу і в акціях Миколи Катеринчука, як потенційного кандидата на посаду київського міського голови».

«Цікавим видається також і той факт, що обшук в Кіровгораде в моєму будинку і в офісі проводили співробітники слідчого управління з самого Києва, а не обласного чи районного відділення. Очевидно, це зайвий раз вказує на цілеспрямований тиск виключно з політичних мотивів» , - зазначив голова Кіровоградської облорганізації «Європейської партії України».

У свою чергу, лідер «Європейської партії України», народний депутат, член парламентської фракції «Батьківщина» Микола Катеринчук сказав, що сам не раз згадував у ЗМІ прізвище голови Кіровоградського обласного осередку в якості одного з фінансистів своїй київській кампанії. «Безумовно, ця інформація викликала інтерес у контролюючих органів, які за вказівкою з високих провладних кабінетів вдаються до банального тиску. Мета проста і зрозуміла - змусити мене і мою команду бути покірним слугою чинної влади», - підкреслив народний депутат.

«Я підготував ряд депутатських запитів до правоохоронних органів, щоб вони втрутилися в ситуацію і дали мені роз'яснення щодо того, чому таким чином чиниться тиск на голову Кіровоградської партійної організації», - додав Микола Катеринчук.