ua en ru

Податкова міліція припинила незаконний експорт товарів до РФ через Крим

Податкова міліція припинила незаконний експорт товарів до РФ через Крим Фото: Крим

Призначено проведення експертиз та документальних перевірок

Податкова міліція припинила незаконний експорт товарів до РФ через Крим. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

"Працівниками податкової міліції Херсонської області у ході розслідування кримінального провадження за ч.2 ст. 205 КК України припинено діяльність групи осіб, яка організувала надання послуг з експорту товарів до Російської Федерації через територію Автономної Республіки Крим з використанням підроблених документів, в т.ч. фіктивних суб'єктів господарювання, з метою заниження їх митної вартості та ухилення від сплати податків", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що у ході проведення обшуків податківцями виявлено та вилучено печатки фіктивних підприємств-експортерів, нерезидентів, державних установ, які здійснюють контроль за якістю та сертифікацією товарів, що йшли на експорт, готівкові кошти на суму понад 40 тис. доларів та 500 тис. грн., комп'ютерну техніку, документи та вогнепальну зброю.

"Призначено проведення експертиз та документальних перевірок, за результатами яких буде прийнято рішення стосовно донарахування несплачених податків та притягнення до кримінальної відповідальності винних осіб", - повідомляють у прес-службі.

Як зазначається, встановлено, що протягом 2015 року, лише двома з підконтрольних угрупуванню фіктивних підприємств, експортовано до території АР Крим товарів на загальну суму майже 90 млн. гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ блокувала незаконний експорт пшениці на 13 млн грн.