ua en ru

Податкова міліція Києва з початку року виявила 55 кримінальних правопорушень у сфері держзакупівель

З початку 2013 року співробітниками підрозділів податкової міліції м. Києва виявлено 55 кримінальних правопорушень у сфері державних закупівель, по яких вже відшкодовано завдану державним інтересам шкоду в розмірі більше 24 млн грн. Про це повідомив перший заступник голови ДПС у м. Києві, начальник управління податкової міліції Ігор Усик, передає прес-служба Міндоходів.

Так, у ході опрацювання вигодонабувачів, що скористалися незаконними послугами одного з конвертаційних центрів, діяльність якого була припинена столичною податковою міліцією, було встановлено підприємство, що постачало комп'ютерну техніку і програмне забезпечення до державних органів. Отримані грошові кошти керівництво підприємства частково переводило у готівку і привласнювало. В результаті подібних злочинних дій до бюджету не надійшло близько 3,2 млн грн.

Крім того, у ході оперативних заходів було виявлено фірму, яка отримала значні суми державних грошових коштів на проведення будівельних і ремонтних робіт. Під час перевірки було встановлено, що посадові особи цієї фірми привласнили частину отриманих коштів в розмірі більше 1 млн грн.

Не змогли утриматися від спокуси керівники ще однієї з київських фірм. Отримавши понад 150 млн грн від державних компаній на проведення робіт з будівництва ліній зв'язку, диспетчеризації і автоматизації промислових об'єктів енергетичної і газодобувної промисловості, значну частину цих коштів вони перерахували на рахунки фіктивних підприємств, ухилившись від сплати податків на суму більше 11 млн грн.

Читайте також: Кабмін готується створити фінансову поліцію з необмеженими повноваженнями