ua en ru

Податок на нерухомість доведеться платити всім без винятку

Податок на нерухомість доведеться платити всім без винятку.Як передаетLB.ua така пропозиція міститься в поправках до Податкового кодексу, запропонованих Кабміном.Законопроект №1578 скасовує норми Податкового кодексу, які встановлюють базу оподаткування у розмірі 120 кв. м для квартир, 250 кв. м для будинків і 370 кв. м для різних видів житлової нерухомості в спільному володінні (будинків і квартир). Тобто під базу оподаткування потраплять всі без винятку житлові об'єкти.

Податок на нерухомість доведеться платити всім без винятку.Як передає LB.uaтака пропозиція міститься в поправках до Податкового кодексу, запропонованих Кабміном.Законопроект №1578 скасовує норми Податкового кодексу, які встановлюють базу оподаткування у розмірі 120 кв. м для квартир, 250 кв. м для будинків і 370 кв. м для різних видів житлової нерухомості в спільному володінні (будинків і квартир). Тобто під базу оподаткування потраплять всі без винятку житлові об'єкти.

При цьому законопроект пропонує включити в базу податку також нежитлову нерухомість і зробити платником податку не тільки фізичних, але і юридичних осіб.

Єдина ставка податку складе 2% від мінімальної зарплати за 1 кв. м. Платити треба буде раз на рік.У той же час від податку будуть звільнені Мафи і приміщення для ринкової торгівлі для малого і середнього бізнесу.Органам місцевого самоврядування пропонується залишити право встановлювати пільги щодо цього податку для фізосіб в залежності від їх майнового стану, а також для релігійних організацій.