ua en ru

Податок на багатство, запропонований урядом змусить платити податки не багатих, а середній клас - Терьохін

Законопроект "Про податок на багатство", розгляд якого парламентом ініціює уряд, змусить платити податки не багатих, а середній клас. Про це в ході сьогоднішнього засідання опозиційного уряду заявив заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності народний депутат Сергій Терьохін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Можу сказати, що так як виписано цей закон - жоден багатий платити не буде. Але знаєте, хто буде платити? Середній клас. Так, як він (законопроект) виписаний, буде платити середній клас", - сказав Терьохін.
За його словами, відповідно до цього закону будуть сплачувати цей податок власники великих квартир та авто. Однак зараз список неоподатковуваних автомобілів розширився і тепер під цей список підпадає "приблизно чверть усього автомобільного парку України2.
Також Терьохін підкреслив, що за цим проектом автомобіль буде обкладатися податком 4 рази, чотирма різними податками: Це ПДВ, це оплата акцизу, збір грошей при першій реєстрації і податок на розкіш.
"Треба ловити не тоді, коли йдуть витрати, а тоді, коли нараховуються доходи", - зазначив Терьохін.