ua en ru

Наливайченко збирається перейти на роботу у Службу зовнішньої розвідки, - нардеп

Наливайченко збирається перейти на роботу у Службу зовнішньої розвідки, - нардеп Фото: голова СБУ Валентин Наливайченко

Семерак заявив, що "Народний фронт" підтримає відставку Наливайченка

Глава Служби безпеки України (СБУ) Валентин Наливайченко збирається перейти на роботу у Службу зовнішньої розвідки. Про це РБК-Україна повідомив народний депутат України від "Народного фронту" Остап Семерак.

"Нас інформували про те, що він переходить на іншу роботу і на це є його згода", - заявив Семерак, зазначивши, що це буде Служба зовнішньої розвідки

"У зовнішню розвідку",- додав нардеп.

Він також додав, що "Народний фронт" підтримає подання Президента України Петра Порошенка на відставку Наливайченка. "Я думаю, що ми підтримаємо подання Президента щодо звільнення голови СБУ Наливайченка", - заявив Семерак.

Нагадаємо, лідер фракції "Радикальної партії" Олег Ляшко повідомив, що Президент України Порошенко вже сьогодні внесе до Верховної Ради подання про звільнення Валентина Наливайченка.

Народний депутат від НФ Андрій Тетерук раніше заявляв, що фракція "Народний фронт" у Верховній Раді ще не визначилась, чи буде голосувати за відставку Наливайченка. "Ми це питання на фракції ще не розглядали. Ми вирішимо, коли подання про відставку буде внесено в парламент. Нам потрібно заслухати аргументи Наливайченко", - заявив співголова фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук.

У той же час, голова Київської міської державної адміністрації і лідер партії УДАР Віталій Кличко чітко позначив, що група УДАР парламентської фракції "Блок Петра Порошенко" не підтримає відставку Валентина Наливайченка з посади голови Служби безпеки. "Депутати з групи "Удар" не будуть голосувати за відставку Наливайченка, якщо її ініціюють в парламенті", - йдеться в повідомленні Кличко в Twitter.