ua en ru

Наливайченко закликав громадський сектор до єднання і посилення тиску на владу

Під час об'єднавчого конгресу громадських організацій лідер Антикорупційного руху Валентин Наливайченко закликав громадський сектор України до створення широкої громадсько-політичної коаліції та посилення тиску на владу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби організації.

Так, за словами Наливайченка, сьогодні "в Україні процвітає корупція, простоюють реформи, рівень добробуту людей невпинно падає, жити стає важче і небезпечніше".

"Через спротив корупціонерів, які вже їздять з диппаспортами без віз, цинічно зривається перспектива отримання безвізового режиму для громадян України з ЄС. Тобто головне гасло Євромайдану, за відмову від якого Росія заплатила Януковичу хабар у розмірі 3 млрд дол, нова українська влада "забула" цілком безкоштовно", - зазначив Наливайченко.

Він зазначив, що "через непрофесійність, несумлінність та продажність окремих керівників правоохоронного блоку - з більшої частини "московського політичного земляцтва" найближчим часом може бути знято європейські санкції та арешти з корупційних активів, тобто вкрадені мільярди вкотре буде подаровано злодіям".

"Якщо громадянське суспільство не буде тиснути на владу, то другий етап люстрації, реформа ДФС і системи оподаткування, реформа публічних фінансів, чесна приватизація, а також прийняття наступного пакету антикорупційних законів, будуть "забазікані", та "спущені на тихих гальмах", - вважає лідер Антикорупційного руху.

Як повідомлялося раніше, за ініціативи "Антикорупційного руху Валентина Наливайченка" у Києві відбувся об'єднавчий конгрес громадських організацій, в якому прийняли участь понад 700 представників від більш ніж 150 організацій громадського сектору.