ua en ru

Наливайченко підтвердив відсутність кримінальних проваджень проти Корбана в 2014-2015 роках

Колишній голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що йому невідомо про кримінальні провадження стосовно лідера Укропу Геннадія Корбана щодо викрадення людей, фінансових зловживань та втручання у виборчий процес. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, відповідаючи на відкритий лист політика.

Шановний пане Геннадію,Як і обіцяв, надсилаю Вам і пропоную громадськості відповіді на запитання, що містяться у Вашом...

Posted by Valentyn Nalyvaichenko on 26 листопад 2015 р.

"Мені невідомо про наявність кримінального провадження стосовно Вас за вказаними Вами епізодами, зокрема щодо викрадення Рудика (колишній голова Держкомзему Сергій Рудик. - Ред.), Величко (колишній директор департаменту корпоративних прав та правового забезпечення Дніпропетровської міськради Олександр Величко. - Ред.) або інших фізичних осіб протягом 2014-2015 рр., фінансових зловживань коштами громадської організації "Фонд оборони країни" чи Вашого втручання у виборчий процес в Україні в 2014-2015 рр..", - написав Валентин Наливайченко.

Колишній глава Служби безпеки також зазначив, що згідно з інформацією, якою він володіє, Геннадій Корбан сприяв розслідуванню шляхом добровільного прибуття на допити в СБУ для дачі показань по кримінальних справах.

"Мені невідомі факти можливого тиску на слідчих, свідків або потерпілих у кримінальних процесах з метою уникнути притягнення до кримінальної відповідальності", - також додав Валентин Наливайченко.

Він підкреслив, що в основі кримінального переслідування не повинно бути політики, а винуватість у вчиненні кримінального правопорушення має доводитися виключно достатністю доказів.

"Вважав і вважаю, що вибіркове кримінальне переслідування і тиск на політиків з боку влади є неприпустимими. Залякування, маніпуляції і тиск, проти яких повстали українці два роки тому, не мають права на повернення. Закон і правда понад усе!" - зазначив Валентин Наливайченко.

Нагадаємо, раніше Геннадій Корбан публічно звернувся до екс-керівника СБУ Валентина Наливайченка як "принципової й авторитетної людини" і поставив ряд питань по своїй справі.