ua en ru

Наявність декількох квартир не завадить оформити субсидію, - Мінсоцполітики

Наявність декількох квартир не завадить оформити субсидію, - Мінсоцполітики Фото: Мінсоцполітики уточнило умови надання субсидії

Приймається до уваги офіційний дохід, який приносить майно

Наявність у власності двох квартир, двох автомобілів не впливає на право отримання субсидії. Про це повідомляє пресс-служба Міністерства соціальної політики України.

Приймається до уваги офіційний дохід, який приносить майно.

"Субсидія не призначається в разі, якщо будь-хто із зареєстрованих у житловому приміщенні членів сім'ї протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії здійснив купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), автомобіля, будівельних матеріалів або одноразово оплатив послуги з будівництва, ремонту квартири або будинку, автомобіля на суму, що перевищує 50 тис гривень", - пояснили в Мінсоцполітики.

Повідомляється, що якщо родина придбала квартиру в кредит, то при визначенні права на субсидію враховується сума першого внеску. У разі перевищення цієї суми позначки в 50 тис. гривень, субсидія може бути призначена за рішенням Комісії на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов проживання.

Також у Мінсоцполітики відзначають, що продаж квартири або будинку не входить у перелік критеріїв, які позбавляють права субсидії. Крім цього, громадяни не зобов'язані інформувати органи соціального захисту про факт продажу квартири.

Проте дохід від продажу нерухомості повинен був задекларований у наступному році для розрахунку субсидії на наступний період.

"Якщо сім'я зробила покупку, що перевищує 50 тис. гривень на момент отримання субсидії, безповоротну державну допомогу у сплаті житлово-комунальних послуг їй не припинять надавати", - підкреслюють у Мінсоцполітики.

Те ж стосується і медичних послуг. Якщо сума оплати за медичну допомогу перевищить 50 тис. гривень, українця не позбавлять права на субсидію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що житлові субсидії вже призначені 5,3 млн домогосподарств.