ua en ru

У НАК розповіли, коли очікують рішення арбітражу по транзитній частині суперечки з "Газпромом"

У НАК розповіли, коли очікують рішення арбітражу по транзитній частині суперечки з "Газпромом" Фото: "Нафтогаз" (з відкритих джерел)

Рішення арбітражу по транзитній частині буде після завершення справи по транзитному договором

Рішення Стокгольмського арбітражу по транзитній частині спору НАК "Нафтогаз" і ВАТ "Газпром" очікується після завершення арбітражного процесу. Про це повідомив директор з юридичних питань "Нафтогазу" Ярослав Теклюк интервью "Юридичній газеті".

Як я вже сказав, початок залежить, зокрема, не стільки від завершення арбітражного процесу, в якому вже винесено окреме рішення, а від завершення нашої справи по транзитному договором. Це справа зараз також перебуває на фінальному етапі - в кінці минулого року пройшли усні слухання, і тепер суд готує рішення. Воно повинно бути винесено до кінця червня, проте в ході телефонної конференції з нашим радником суд повідомив, що він планує звернутися в секретаріат Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма з проханням про перенесення граничної дати винесення остаточного рішення. На час, сказати важко, але думаю, це буде кілька місяців", - розповів Теклюк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що остаточне рішення Стокгольмського арбітражу про зміну контрактної формули ціни російського газу для "Нафтогазу" може бути імплементовано вже до кінця літа 2017 року.