ua en ru

НАК звинувачує "Газпром" у блокуванні реформи газового ринку України

НАК звинувачує "Газпром" у блокуванні реформи газового ринку України Фото: комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко

Для розблокування газових реформ Україні вкрай необхідно виграти справу в Стокгольмі

НАК "Нафтогаз України" звинувачує російський "Газпром" у блокуванні реформи газового ринку держави. Про це заявив комерційний директор НАК Юрій Вітренко, передає прес-служба Центру досліджень енергетики.

"Поки в Стокгольмському арбітражі буде прийнято рішення по справі НАК "Нафтогаз України" - "Газпром", Україна не зможе інтегруватися в європейський газовий ринок, завершити реформування НАК "Нафтогазу" і розблокувати інтерконнектор зі Словаччиною, Угорщиною, Польщею", - заявив Вітренко.

За його словами, "Газпром" докладає величезні зусилля, щоб не дати Україні можливість повністю інтегруватися в європейський газовий ринок, завершити процес анбандлингу "Нафтогазу" і розблокувати інтерконнектор зі Словаччиною, Угорщиною та Польщею.

Як йдеться у повідомленні, Європейська комісія не змогла змусити "Газпром" дотримуватися вимог європейського законодавства ні на території України, ні в ЄС.

Вітренко наголосив, що для України вкрай необхідно виграти справу в Стокгольмі для розблокування газових реформ, які були заблоковані РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за два роки обсяги приватного імпорту газу в Україну зросли в 9,5 рази.