ua en ru

Найбільша кількість місць для переселенців у Житомирській, Рівненській і Кіровоградській областях, - Мінсоцполітики

Найбільшу кількість місць для тимчасового проживання переселенців зі сходу України зосереджено в трьох областях, а саме у Житомирській, Рівненській і Кіровоградській.

Найбільшу кількість місць для тимчасового проживання переселенців зі сходу України зосереджено в трьох областях, а саме у Житомирській, Рівненській і Кіровоградській. Про це під час брифінгу повідомив начальник управління організації соціального захисту постраждалих внаслідок надзвичайних ситуацій Сергій Марущенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз є можливість розміщення переселенців в 1 332 об'єктах в різних областях України. Найбільша кількість місць для тимчасового проживання є в Житомирській, Рівненській і Кіровоградській області", - сказав Марущенко.

За інформацією міжвідомчого координаційного штабу, створеного для вирішення питань, пов'язаних з тимчасовими переселенцями, на сьогоднішній день понад 250 тис. осіб розміщені в місцях перебування.

"З них понад 80 тис. дітей та понад 36 тис. інвалідів та осіб похилого віку", - констатував начальник управління

Крім цього, за його словами, понад 46 тис. громадян уже повернулися до місць постійного проживання.

Нагадаємо, за даними ООН, кількість біженців з Донбасу станом на 18 вересня 2014 р. становить 200 тис. осіб, кількість вимушених переселенців - 250 тис.

З квітня 2014 р. на Донбасі українська влада проводить антитерористичну операцію проти проросійських сепаратистів і бойовиків, які захопили, зокрема, Донецьк і Луганськ.