ua en ru

В Нагірному Карабасі поновилися зіткнення між Азербайджаном та Вірменією

В Нагірному Карабасі поновилися зіткнення між Азербайджаном та Вірменією Фото: у Нагірному Карабасі відбулися зіткнення

Версії про події у сторін конфлікту сильно відрізняються

За даними військових відомств Азербайджану і Вірменії, в Нагірному Карабасі відбулися військові сутички, в результаті яких обидві сторони зазнали втрат, передає BBC.

Повідомляється, що версії про події у сторін конфлікту сильно відрізняються. Так, за даними азербайджанських військових, вірменські сили вночі зробили "спроби широкомасштабного прориву на позиції азербайджанської армії".

"Противник намагався оволодіти стратегічними висотами. Азербайджанські військовослужбовці змусили вірменську сторону відступити з втратами. Збройні сили Азербайджану також понесли втрати", - повідомляють в міноборони Азербайджану.

Вірменська сторона стверджує, що влада Азербайджану поширює дезінформацію.

"Вже протягом декількох днів військово-політичне керівництво Азербайджану загострює ситуацію на лінії зіткнення карабахських та азербайджанських військ і поширює дезінформацію", - заявили в міноборони Вірменії.

Вірменська сторона "закликає азербайджанську сторону утримуватися від кроків щодо подальшого загострення ситуації".

Повідомляється, що керівництво невизнаної республіки Нагірний Карабах звинувачує азербайджанську сторону в дезінформації про сутички, які відбулися в ніч на суботу. За його інформацією, збройні сили Азербайджану перейшли до наступу, але були відкинуті, зазнавши значних втрат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Азербайджану Ільхам Алієв на зустрічі з військовослужбовцями заявив, що Нагірному Карабаху ніколи не буде надано незалежності.