ua en ru

"Нафтогазу" не вистачає 1,5 млрд дол. для підготовки до зими, - Коболєв

"Нафтогазу" не вистачає 1,5 млрд дол. для підготовки до зими, - Коболєв Голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв

НАК "Нафтогаз України" не вистачає близько 1,5 млрд дол. для закупівлі газу до наступної зими. Про це заявив голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв в Брюсселі, передає Deutsche Welle.

За словами Коболєва, в даний час компанії не вистачає грошей на близько 6 мільярдів кубометрів. Українська сторона хоче обговорити це питання з Єврокомісією, щоб зрозуміти, яку допомогу вона може надати. В цілому, на кінець жовтня треба закачати близько 20 мільярдів кубометрів газу.

"Ми сподіваємося обговорити підписання нового 12-місячного пакету, який повинен торкатися цього літа та зими у питаннях умов поставок російського газу в Україну", - сказав Коболєв. При цьому він підкреслив, що підписання нової угоди під час зустрічі у Берліні не відбудеться і в той же час нагадав, що до кінця червня діє технічна домовленість між "Нафтогазом" і "Газпромом" щодо поставок газу.

"Ми б хотіли підписати (нова угода - ред.) раніше кінця червня, але невідомо, як довго триватимуть переговори з росіянами", - зазначив він.

Нагадаємо, наступні газові переговори пройдуть 13-15 квітня в Берліні.