ua en ru

У "Нафтогазі" заявляють, що МЕРТ не погодив з менеджментом НАК зміну статуту

У "Нафтогазі" заявляють, що МЕРТ не погодив з менеджментом НАК зміну статуту Фото: МЕРТ не погодив з менеджментом НАК зміну статуту

Зміни статуту "Нафтогазу" порушують принципи корпоративного управління OECD

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України змінило статут НАК "Нафтогаз України" без погодження з менеджментом компанії, поставивши таким чином під загрозу можливість надання Світовим банком кредитних коштів в розмірі 500 млн доларів, які необхідні для закупівлі газу та стабільного проходження Україною зимового періоду. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі НАК "Нафтогаз України".

"Зміна статуту "Нафтогазу" таким чином, як це сталося минулого тижня - це порушення принципів корпоративного управління OECD та зобов'язань, які взяла на себе Україна", - сказали в прес-службі.

Крім того, в прес-службі зазначили, що ці події ставлять під загрозу укладення "Нафтогазом" кредитної угоди з залученням Світового банку на суму 500 млн доларів.

"Це також є порушенням умов за кредитною угодою з ЄБРР і потенційним дефолтом по заборгованості, гарантованої державою. Ця подія може негативно вплинути і на інші питання, в яких задіяний "Нафтогаз", - підкреслили в прес-службі компанії.

Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України змінило статути компанії НАК "Нафтогаз України", таким чином, вивівши з-під його управління "Укртрансгаз".