ua en ru

"Нафтогаз" заявив, що Україна не потребує російському газі

"Нафтогаз" заявив, що Україна не потребує російському газі Фото: Юрій Вітренко

Україна вирішила відмовитися від газу з РФ через його високої ціни

Директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко заявив, що Україна не має потреби в російському газі. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Кумедний такий Газпром - у них не купують газ, тому що ціна у них вище ринку, та й взагалі працювати з ними ніхто не хоче, а вони з цього намагаються робити шоу з відключення газу Україні. Для тих, хто ще переживає з приводу таких заяв Газпрому, можу сказати, що у нас абсолютно нормальний рівень газу в підземних сховищах і є всі можливості для диверсифікації поставок газу. Тому нам поки що газпромівський газ просто не потрібен, особливо коли він банально дорожче європейського", - написав Вітренко.

За його словами, найближчим часом пріоритетом для "Нафтогазу" буде закупівля газу в Європі з використанням кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

У свою чергу "Нафтогаз" у своєму Facebook просить не хвилюватися з приводу заяви "Газпрому" про припинення поставок газу в Україну.

"Друзі, нічого страшного не сталося", - прокоментував НАК.

Потешный такой Газпром - у них не покупают газ, потому что цена у них выше рынка, да и вообще работать с ними никто не х...

Posted by Юрий Витренко on 25 ноября 2015 г.

Нагадаємо, сьогодні, 25 листопада, російський монополіст ВАТ "Газпром" припинив постачання природного газу в Україну. У "Газпромі" пояснили, що "Нафтогаз України" вибрав передплачені обсяги російського газу, а нової передоплати або заявки на поставку газу не надходило.

У свою чергу оператор газотранспортної системи "Укртрансгаз" чекає ще 5 млн куб. м передплаченого газу з РФ.