ua en ru

Нафтогаз закликає знизити обсяги використання газу в зв'язку з підвищенням температури

Нафтогаз закликає знизити обсяги використання газу в зв'язку з підвищенням температури Фото: Нафтогаз

НАК закликає місцеву владу економити газ та кошти споживачів

Національна акціонерна компанія "НАК "Нафтогаз України" закликає знизити обсяги використання газу в зв'язку з підвищення температури повітря в багатьох регіонах. Про це повідомляє прес-служба НАК.

"Середньодобове використання газу підприємствами ТКЕ за тиждень з 12 по 18 жовтня становило близько 18,9 млн куб. м газу на добу (за тиждень з 5 по 11 жовтня - близько 5,9 млн куб. м газу на добу)... Через підвищення температури повітря в багатьох регіонах необхідності в використанні таких обсягів газу немає", - підкреслюється в повідомленні.

"Ми отримуємо скарги від громадян, що температура в квартирі зависока і доводиться відкривати вікна... Це означає, що громадянам доведеться оплачувати обсяги газу, які їм фактично не були потрібні. Крім того, ми без необхідності витрачаємо дорогоцінний газ, який знадобиться Україні в холодні зимові дні", - наголосив голова правління НАК Андрій Коболєв.

За даними "Нафтогазу", деякі компанії, що виробляють тепло (теплокомуненерго та ТЕЦ), споживають зараз більше газу, ніж у дні з аналогічним рівнем температури повітря минулої осені.

"Ми закликаємо місцеві органи влади, зокрема, губернаторів, мерів, міські та сільські ради, вжити належних заходів щодо зменшення використання газу недобросовісними тепловиками до обґрунтованого рівня, щоб громадянам та бюджету України не доводилося оплачувати обігрів вулиці. Це передбачає, зокрема, корегування температури теплоносія протягом доби, а саме, збільшення його температури вночі та зменшення вдень, відповідно до температури повітря", - відзначає НАК.

Крім того керівництво компанії звернулось до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з проханням довести до місцевих органів влади завдання щодо дотримання оптимального режиму використання газу з урахуванням реальних температурних умов у кожному регіоні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України доручив "Нафтогазу" забезпечити безперебійне постачання газу теплогенеруючим і теплопостачальним підприємствам на період опалювального сезону 2015-2016 років.