ua en ru

"Нафтогазу" доручили забезпечити безперебійні поставки газу підприємствам теплокомуненерго

"Нафтогазу" доручили забезпечити безперебійні поставки газу підприємствам теплокомуненерго Фото: Нафтогаз

Кабмін також доручив місцевій владі забезпечити готовність комунальної інфраструктури до опалювального сезону

Кабінет міністрів України доручив Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" забезпечити безперебійне постачання газу теплогенеруючим і теплопостачальним підприємствам на період опалювального сезону 2015-2016 років. Про це йдеться у відповідному розпорядженні уряду №1064 від 7 жовтня 2015 р. на сайті уряду.

"З метою забезпечення своєчасного початку та сталого проходження опалювального сезону 2015/16 року, публічному акціонерному товариству "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" і постачальникам природного газу забезпечити безперебійне постачання природним газом теплогенеруючих та теплопостачальних організаціям для початку і проходження опалювального сезону", - сказано у розпорядженні.

Також уряд доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства спільно з Міністерством енергетики та вугільної промисловості подати на розгляд Кабміну проект акта щодо врегулювання відносин, пов'язаних з виконанням теплогенеруючими та теплопостачальними організаціями своїх грошових зобов'язань за поставлений (спожитий) природний газ, у тому числі в частині визначення порядку та умов розстрочки виконання таких зобов'язань.

Крім того, Кабмін доручив місцевим органам влади забезпечити готовність комунальної інфраструктури до опалювального сезону, організувати цілодобове чергування диспетчерських служб та аварійних бригад на випадок аварійних ситуацій і підготувати бюджетні організації до своєчасної оплати спожитого тепла і палива.

Нагадаємо, Кабмін повернув у власність "Нафтогазу" розподільні мережі обласних газорозподільних компаній.