ua en ru

"Нафтогаз України" закінчив I півріччя зі збитками у 4,5 млрд грн

"Нафтогаз України" закінчив I півріччя зі збитками у 4,5 млрд грн Фото: "Нафтогаз України"

Прибуток в розмірі 18,8 млрд грн не змогла компенсувати збиток у 23,3 млрд грн

НАК "Нафтогаз України" за результатами 6 місяців 2015 р. отримав чистий збиток у розмірі 4,5 млрд грн. Про такі дані перевіреної аудиторами фінансової звітності повідомила прес-служба компанії.

Для порівняння, в I півріччі 2014 р. чистий збиток компанії становив 32,6 млрд грн.

У повідомленні говориться, що за звітний період 2015 р. збитки склали 23,3 млрд грн, тоді як прибуток - 18,8 млрд грн.

За даними компанії, з 23,3 млрд грн збитків, 12,5 млрд грн склали збитки від курсових різниць. Ще 8,9 млрд грн збитків виникли з-за реалізації компанією природного газу населенню за регульованими цінами. У повідомленні говориться, що ціни були "в 4-5 разів нижче закупівельної ціни імпортованого газу". Ще 1,9 млрд грн збитків приніс несанкціонований відбір газу в зоні АТО (в січні-лютому поточного року).

Що стосується прибутку компанії в розмірі 18,8 млрд грн., її складовими стали 8,8 млрд грн валового прибутку від надання послуг з транспортування природного газу, 8 млрд грн частки в прибутку дочірніх, асоційованих компаній, а також 2 млрд грн валового прибутку від реалізації газу промисловим споживачам і від інших видів діяльності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАК "Нафтогаз України" отримав на свій рахунок 500 млн дол. на закупівлю газу в Російській Федерації (РФ).