ua en ru

"Нафтогаз": Україна за останні 10 років витратила майже 60 млрд доларів на "дешевий" газ

"Нафтогаз": Україна за останні 10 років витратила майже 60 млрд доларів на "дешевий" газ Фото: Україна за останні 10 років витратила майже 60 млрд доларів на "дешевий" газ

Українці неефективно використовували "дешевий" газ і перестали економити

Фінансування схеми з надання громадянам "дешевого" газу в останні 10 років коштувало Україні 60 млрд доларів. Про це йдеться в повідомленні НАК "Нафтогаз України" на Facebook.

"Україна входить в десятку країн, що надають найбільші субсидії в газовій сфері і єдина з цього списку, що не є експортером нафти і газу", - заступник голови правління "Нафтогазу" Сергій Коновець.


У повідомленні також йдеться, що залежність від російського газу - це результат того, що українські видобувачі так і не змогли інвестувати десятки мільярдів доларів у збільшення своєї здобичі.

Уряд України було змушений брати кредити замість того, щоб отримувати ренту та інші податки з видобувачів

В свою чергу, українці неефективно використовували уявну дешевизну газу і перестали економити. У держави не було грошей на модернізацію енергоефективності ЖКГ, а у громадян не було стимулу вкладати в удосконалення.

Також у "Нафтогазі" відзначили, що заможні споживачі отримували в кілька разів більшу державну допомогу, тому що використовували більше газу.

Нагадаємо, раніше бізнесмен Олексій Тамразов оприлюднив документи з даними про зарплату апарату "Укргазвидобування".