ua en ru

"Нафтогаз" стане банкрутом у разі програшу "Газпрому" в Стокгольмському суді, - Вітренко

"Нафтогаз" стане банкрутом у разі програшу "Газпрому" в Стокгольмському суді, - Вітренко Фото: "Нафтогаз" стане банкрутом у разі програшу "Газпрому" в суді

За словами Вітренко, при ліквідації "Нафтогазу" всі його активи будуть розпродаватися

Якщо "Нафтогаз України" програє "Газпрому" в Стокгольмському суді, то стане банкрутом. Про це в ефірі "НВ live" заявив головний комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

"Ми не хочемо програвати "Газпрому", тому ми зробили все можливе, для того щоб "Газпрому" не програти. Але навіть якщо буде відповідне рішення, то це буде зобов'язання "Нафтогазу" - не України. Держава не покриває ніякі зобов'язання "Нафтогазу", вона не несе відповідальність. "Нафтогаз" просто буде банкрутом", - сказав Вітренко.

За його словами, при ліквідації "Нафтогазу" всі його активи будуть розпродаватися, а кредитори "в межах певної черги будуть отримувати відповідні кошти".

При цьому Вітренко наголосив, що українська ГТС ні за яких обставин не буде передана у приватну власність.

"Це державна власність, "Нафтогаз" її просто використовує. Забрати її неможливо. Держава просто забере її у "Нафтогазу" і передасть новому оператору", - підкреслив Вітренко.

НВ live. Говоримо з керівництвом Нафтогазу про протистояння з Р...

Добрий ранок, у другому експертному лайв говоримо з головним комерційним директором Нафтогазу Юрієм Вітренком про протистояння України і Газпрому в Стокгольмському арбітражному суді. Приєднуйтесь до трансляції і задавайте питання в коментарях. І не забувайте підписуватися на повідомлення про наших майбутніх прямих трансляціях!

Опубліковано Новий Час. Бізнес 22 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правління національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" за погодженням з наглядовою радою проголосувала за відставку президента публічного акціонерного товариства "Укртрансгаз" Ігоря Прокопіва.