ua en ru

"Нафтогаз" списав понад 385 млн гривень боргу підприємств ТКЕ

"Нафтогаз" списав понад 385 млн гривень боргу підприємств ТКЕ Фото: "Нафтогаз" (minenergo.com.ua)

"Нафтогаз" реструктуризує близько 680 млн гривень боргу підприємств ТКЕ

НАК "Нафтогаз України" списав понад 385 млн гривень боргу підприємств теплоенергетики за використаний природний газ. Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

"Напередодні початку нового опалювального сезону НАК "Натфогаз України" вживає активні заходи для врегулювання заборгованості підприємств теплоенергетики за використаний природний газ. Одним з дієвих інструментів врегулювання питання заборгованості підприємств ТКЕ комунальної форми власності є реструктуризація боргу", - йдеться у повідомленні.

Так, повідомляється, що станом на 13 вересня 2017 року НАК розглянула звернення 65 підприємств ТЕК та прийняла рішення про списання понад 385 млн гривень заборгованості.

Крім того, "Нафтогаз" вирішив реструктуризувати заборгованість в сумі близько 680 млн гривень, в також списати заборгованість за умови повного виконання договору реструктуризації в сумі близько 325 млн гривень.

"Нафтогаз" направив листи 38 теплопостачальним підприємствам, які включені до Реєстру підприємств, що беруть участь у процедурі реструктуризації заборгованості. "Нафтогаз" повідомив вказані компанії про готовність укладання договору реструктуризації відповідно до чинного законодавства, яке передбачає надання гарантії органом місцевого самоврядування з укладанням відповідного договору", -йдеться у повідомленні.

Крім того, компанія закликає підприємства ТКЕ та органи місцевого самоврядування прискорити оформлення гарантій з дотриманням всіх вимог чинного законодавства для підписання договорів про реструктуризацію заборгованості.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" 7 вересня уклав угоду з французькою компанією Lazard Freres SAS про надання інвестиційно-банківських послуг на суму 32,48 млн гривень.