ua en ru

"Нафтогаз" за майже 32,5 млн гривень найняв французьку компанію для продажу активів у Єгипті

"Нафтогаз" за майже 32,5 млн гривень найняв французьку компанію для продажу активів у Єгипті Фото: "Натогаз" має намір продати свої активи в Єгипті (minenergo.com.ua)

Компанія буде надавати інвестиційно-банківські послуги до кінця 2018 року

ПАТ "НАК "Нафтогаз України" 7 вересня уклало угоду з французькою компанією Lazard Freres SAS про надання інвестиційно-банківських послуг на суму 32,48 млн гривень. Про це повідомляється у системі ProZorro.

Згідно з описом тендеру, закупівлю провели з переговорної процедурою, чир пов'язано з тим, що попередні торги не відбулися через відсутність учасників. На перший з них прийшло тільки ТОВ "Ернст енд Янг", а на другій - тільки нинішній підрядник.

До кінця 2018 компанія буде надавати інвестиційно-банківські послуги щодо активів НАКу, пов'язаних з розвідкою, розробкою та видобутком вуглеводнів в пустелях Єгипту. Мова йде про три концесійні угоди українського регулятора і Єгипту про нафтову розвідку та експлуатацію:

- від 13 грудня 2006 року з The Egyptian General Petroleum Corporation And The National по території Alam El Shawish в Західній пустелі;

- від 7 лютого 2012 року за Ganoub El Wadi Petroleum Holding по території Wadi El Mahareeth у Східній пустелі;

- від 7 лютого 2012 року за Ganoub El Wadi Petroleum Holding по території South Wadi El Mahareeth у Східній пустелі.

Ціна угоди на 14% нижче очікуваної вартості закупівлі, яка становила 37,67 млн гривень.

Нагадаємо, з 2014 року НАК "Нафтогаз України" почав розвідку і видобуток нафтопродуктів на території Єгипту.