ua en ru

"Нафтогаз" розповів про свої очікування від участі ЄК в переговорах з "Газпромом"

"Нафтогаз" розповів про свої очікування від участі ЄК в переговорах з "Газпромом" Фото: Єврокомісія (flickr.com/photosmartinschulz)

Від Єврокомісії чекають розгляду можливості змусити "Газпром" виконувати європейське законодавство

У НАК "Нафтогаз України" вітають рішення Єврокомісії (ЄК) брати участь в переговорах з "Газпромом" і чекають допомоги у приведенні газових контрактів у відповідність українському законодавству. Про це в понеділок, 5 березня, повідомив головний комерційний директор групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко, відповідаючи на запитання кореспондента РБК-Україна.

"Ми завжди вітаємо заяви Європейської комісії з пропозиціями брати участь у переговорах... Що б ми очікували від таких переговорів? Зокрема, ми очікували б предметної розмови щодо того, як змінити наші контракти з "Газпромом", щоб вони відповідали українському законодавству", - сказав він.

Вітренко також зазначив, що участь Єврокомісії є позитивним з точки зору прозорості.

"Також ми хочемо, щоб Єврокомісія у тристоронньому форматі розглянула питання, як змусити "Газпром" виконувати європейське законодавство на території Євросоюзу - у Словаччині, Польщі та Угорщини", - додав Вітренко.

Нагадаємо, в Європейській комісії заявили, що ЄК готова стати посередником у залагодженні газової суперечки між Україною і Росією.

Раніше повідомлялося, що станом на 06:00 4 березня 2018 року Україна отримала вже 26,5 мільйонів кубометрів газу з країн Європейського Союзу.