ua en ru

"Нафтогаз" розраховує на укладення мирової угоди із "Київтеплоенерго" на наступному тижні

"Нафтогаз" розраховує на укладення мирової угоди із "Київтеплоенерго" на наступному тижні Фото: Сергій Перелома (УНІАН)

Остаточне рішення стосовно спорів двох компаній суд може прийняти 10 жовтня

"Нафтогаз" розраховує на укладення мирової угоди із "Київтеплоенерго" на наступному тижні. Про це сьогодні під час селекторної наради щодо початку опалювального сезону повідомив перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергій Перелома, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, завдяки рішенням уряду, є певні позитивні зрушення у вирішенні питання газопостачання Києва.

"По місту Києву. Я до вас приїхав відразу з наради, яку ми з містом проводили. Завдяки прийнятим рішенням уряду є суттєві позитивні зрушення. Але, як усім відомо, що ми знаходимося у судах і суд має прийняти остаточне рішення стосовно вирішення наших спорів, тобто, затвердити ту мирову угоду, над якою ми працюємо", - сказав він.

Перелома зазначив, що відповідне судове засідання призначене на 10 жовтня.

"Судове засідання призначене на 10 жовтня і я вважаю, що 10-го "Нафтогаз" разом з "Київтеплоенерго" і "Київенерго" будуть в змозі подати вже узгоджену мирову угоду, яка буде затверджена і таким чином питання буде вирішене", - сказав перший заступник голови правління НАК.

Нагадаємо, з травня поточного року виконавцем послуги постачання гарячої води та опалення стало КП "Київтеплоенерго". Саме "Київтеплоенерго" після завершення угоди з ПАТ "Київенерго", яка діяла останні 16 років, взяло на себе функції управління теплоенергетичним комплексом міста та виконання функції тепло- та водопостачання у Києві.

"Нафтогаз" відмовився підписувати угоду на поставку газу з новим комунальним підприємством "Київтеплоенерго", поки не будуть погашені борги, що утворилися за час роботи "Київенерго". У свою чергу нове КП відмовилося погашати борг "Київенерго".

3 жовтня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав "Нафтогаз" не затягувати вирішення проблем Києва.