ua en ru

"Нафтогаз" перевірить інформацію про офшори топ-менеджера компанії

"Нафтогаз" перевірить інформацію про офшори топ-менеджера компанії Фото: "Нафтогаз" (minenergo.com.ua)

Для топ-менеджера "Нафтогаз" була створена офшорна компанія для виведення валюти

НАК "Нафтогаз" почав внутрішнє розслідування для перевірки інформації про Сергія Олексієнка. Про це повідомляє пресс-служба компанії.

Повідомляється, що "Нафтогаз" почав перевірку інформації, яка з'явилася в ЗМІ, про відкриття компанії та можливе проведення операцій в іноземній юрисдикції членом правління ПАТ "Укртрансгаз" Сергій Алексєєнко, колишнім головним радником голови правління "Нафтогазу".

У повідомленні зазначено, що компанія оприлюднить результати перевірки після її завершення.

Нагадаємо, в документах Paradise Papers повідомлялося, що для топ-менеджера НАК "Нафтогаз" Олексієнко створили офшорну компанію на острові Мен для виведення валюти.

На початку 2016 року на острові Мен для українського газового топ-менеджера Олексієнко була заснована офшорна компанія для виведення валюти за кордон. Згідно з документами, мова йде про компанії Pioneer Foundation, яка проіснувала 14 місяців.

Як відомо, до роботи у "Нафтогазі" Олексієнко був інвестиційним банкіром - працював у найвідоміших українських компаніях. У липні 2014 року він почав працювати в "Нафтогазі" - уповноваженим з перспективними проектами. Зараз Олексієнко - член правління "Укртрансгазу", дочірньої компанії "Нафтогазу", відповідального за передачу і зберігання природного газу.