ua en ru

"Нафтогаз" просить Міненерго оприлюднити ціну на газ для населення в опалювальний сезон

"Нафтогаз" просить Міненерго оприлюднити ціну на газ для населення в опалювальний сезон Фото: "Нафтогаз України" (РБК-Україна)

Міненерго повинно було опублікувати ціну на газ до 1 липня

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" просить Міністерство енергетики та вугільної політики опублікувати ціну на газ для населення, яка буде діяти в новому опалювальному сезоні. Про це заявив голова правління компанії Андрій Коболєв, передає прес-служба НАК.

"Ціни на газ для населення не залежать від розрахунків або бажання "Нафтогазу". Ми повинні застосовувати ціну реалізації газу, визначену постановою Кабінету міністрів №187. Згідно з цим документом, ціну на газ на наступний сезон має розраховувати і публікувати Міненерго до 1 липня. Ми просимо міністерство опублікувати цю цифру як можна швидше, щоб всі постачальники тепла встигли укласти договори і вчасно розпочати опалювальний сезон", - зазначив Коболєв.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що уряд не підтримує підвищення цін на газ.

"Підкреслюю, уряд не підтримує будь-яких підвищень ціни на газ. Ніяких підстав немає підвищувати їх, тобто ціни підвищуватися не будуть", - заявив Гройсман.