ua en ru

Гройсман заявив, що уряд не підтримує підвищення цін на газ

Гройсман заявив, що уряд не підтримує підвищення цін на газ Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Кабмін додав більше 14 млрд гривень на субсидії

Уряд не підтримує підвищення цін на газ. Про це на селекторній нараді з підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, ЖКГ до опалювального сезону 2017-2018 заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Підкреслюю, уряд не підтримує будь-яких підвищень ціни на газ. Ніяких підстав немає підвищувати їх, тобто ціни підвищуватися не будуть", - заявив Гройсман.

Також Гройсман зазначив, що в червні Кабінет міністрів України затвердив план підготовки до зими. Також, за словами Гройсмана, Кабмін виділив 14,1 млрд гривень на субсидії.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що є всі підстави говорити про подальше зниження ціни на електроенергію. Крім того, міністр також допустив зниження ціни на газ.

"Ми говоримо про ціну на газ, вона залишається стабільною, і ми говоримо про те, що вона може знизитися. Ми враховуємо, в тому числі останні 12 місяців, як зростала загальна ціна. Можна розглядати зміну ціни на газ, тому що хаб плюс транзит в Україні - це та сама формула "Роттердам плюс", - сказав Насалик.