ua en ru

"Нафтогаз" прогнозує початок судового процесу в РФ за втраченими активів в Криму влітку 2016

"Нафтогаз" прогнозує початок судового процесу в РФ за втраченими активів в Криму влітку 2016 Фото: Коболєв прогнозує початок суду з РФ за втраченими активів в Криму влітку

Коболєв не озвучив суму втрат

Глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв прогнозує початок судового розгляду за втраченими активів в Криму через анексію влітку поточного року. Про це він повідомив журналістам в кулуарах Українського газового інвестиційного форуму-2016, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми плануємо подавати в Міжнародний інвестиційний арбітраж. Уже претензії були направлені з цього приводу Російської Федерації. Там є певний процес, який передбачає спочатку направлення претензій, потім виходить відповідь і після цього відбувається процес початку судового засідання. Процес запущено", - сказав він.

Коболєв зазначив, що в разі, якщо Російська Федерація не вийде з зустрічною пропозицією щодо компенсації втрат, судовий процес може початися вже влітку поточного року.

"Я думаю, що це питання двох-трьох місяців", - припустив він.

При цьому суму втрат Коболєв поки озвучити не зміг.

"Точну цифру я поки називати не можу, поки вона не буде передана в арбітраж", - зазначив глава "Нафтогазу".

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що претензії російської компанії "Газпром" до НАК "Нафтогаз України" безглузді.