ua en ru

"Нафтогаз" приєднується до позову проти збільшення поставок російського газу по OPAL

"Нафтогаз" приєднується до позову проти збільшення поставок російського газу по OPAL Фото: НАК "Нафтогаз України"

Приєднання до позову дозволить "Нафтогазу" отримати офіційний доступ до матеріалів справи

НАК "Нафтогаз України" приєднується до позову проти збільшення поставок російського газу по газопроводу OPAL. Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

"НАК "Нафтогаз України" звернулась до Загального суду Європейського суду справедливості із запитом про долучення до справи за позовом компанії PGNiG Supply&Trading (PGNiG ST), що оскаржує рішення Європейської Комісії від 28 жовтня 2016 року, яке дозволяє ПАТ "Газпром" значно збільшити використання потужностей газопроводу OPAL та збільшити обсяги прокачки газу "Північним потоком", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, "Нафтогаз" надіслав відповідний запит на долучення, вказавши потенційні негативні наслідки рішення Єврокомісії для компанії. Серед таких наслідків, зокрема, називається зменшення обсягів транзиту природного газу територією України, погіршення конкурентної позиції "Нафтогазу", а також неочікувана зміна регуляторних та ринкових умов діяльності компанії.

Повідомляється, що приєднання до позову дозволить "Нафтогазу" представити додаткові аргументи у справі, а також отримати офіційний доступ до матеріалів справи.

"Наразі запит "Нафтогазу" на долучення до справи, ініційованої PGNiG ST, підлягає розгляду судом із урахуванням позицій сторін справи", - йдеться у повідмоленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд ЄС призупинив рішення про доступ Газпрому до газопроводу OPAL.