ua en ru

"Нафтогаз" може витратити в 2015 р. на імпорт газу 144 млрд грн, - проект фінплану

"Нафтогаз" може витратити в 2015 р. на імпорт газу 144 млрд грн, - проект фінплану Фото: голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв

На повернення кредитних коштів "Нафтогаз Україна" планує витратити 41,5 млрд грн

НАК "Нафтогаз Україна" в 2015 р. може витратити на закупівлю імпортного газу 144 млрд грн, на купівлю газу власного видобутку - 19,6 млрд грн. Про це йдеться в проекті розпорядження Кабінету міністрів України про затвердження фінансового плану та основних показників руху коштів НАК "Нафтогаз України" на 2015 р., який є в розпорядженні РБК-Україна.

На повернення кредитних коштів "Нафтогаз Україна" в 2015 р. планує витратити, згідно з фінпланом, 41,5 млрд грн.

Також близько 4 млрд грн необхідно компанії для інвестицій в енергоефективні проекти, проведення сейсмічних робіт, а також для капітальних вкладень.

Крім того, як повідомив РБК-Україна джерело в Кабміні, який був присутній при узгодженні фінплану, представники "Нафтогазу" наполягають на перерахунку тарифу з урахуванням ринкової вартості газу в 9 тис. грн за тис. куб. м (зараз 7,2 тис. грн - ред).

Згідно з проектом розпорядження, Міненерговугілля, Мінрегіон і Мінфін повинні передбачити додаткові видатки держбюджету на покриття тарифної різниці вже в цьому році.

Нагадаємо, згідно з проектом фінплану, дефіцит "Нафтогазу" в 2015 р. може скласти 91,3 млрд грн.

Ознайомитися з документом можна в статті РБК-Україна "Фінплан "Нафтогазу": Опалювальний сезон відбудеться, незважаючи на 91 млрд дол. дефіциту".