ua en ru

"Нафтогаз" отримав 80% договорів на постачання газу

"Нафтогаз" отримав 80% договорів на постачання газу Фото: "Нафтогаз" (РБК-Україна)

У компанію надійшло 2100 договорів на поставку блакитного палива

Станом на 28 вересня НАК "Нафтогаз України" отримала 80% договорів від постачальників тепла на опалювальний сезон. Про це повідомляє прес-служба НАК.

Повідомляється, що "Нафтогаз" отримав 1680 з приблизно 2100 очікуваних договорів на поставку газу в опалювальному сезоні 2017-2018 роках для виробництва тепла для населення, бюджетних і релігійних організацій. Половина з цих договорів вже укладені, інші проходять обробку фахівцями "Нафтогазу" та погодження державними органами.

Наголошується, що зараз у підземних сховищах газу накопичено понад 16,2 млрд куб. м газу, що на 1,5 млрд куб. м більше, ніж на момент початку опалювального сезону в 2016 році. Ці обсяги були накопичені компанією для забезпечення безперебійних поставок газу українським споживачам, у тому числі за спеціальними обов'язками.

"Компанія приймає всі необхідні заходи для стабільного проходження опалювального сезону 2017-2018. Станом на кінець вересня ми накопичили в підземних сховищах великі запаси газу, ніж рік чи два тому, і ми готові поставляти газ кожному виробнику тепла, який не виконує вимоги законодавства", - зазначив голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Нагадаємо, сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" за станом на 26 вересня 2017 становить близько 28,1 млрд гривень.