ua en ru

"Нафтогаз" повністю розрахувався з "Укргазвидобуванням"

"Нафтогаз" повністю розрахувався з "Укргазвидобуванням" Фото: "Нафтогаз"

У 2015 році "Нафтогаз" виплатив "Укргазвидобуванню" 18,7 млрд гривень

НАК "Нафтогаз України" повністю розрахувалась з ПАТ "Укргазвидобування" за газ, придбаний у видобувного підприємства у 2015 році, та наразі не має перед ним простроченої заборгованості. Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

"Оплата газу "Укргазвидобування" по мірі реалізації газу населенню, сплата ренти видобувною компанією та нарахування субсидій для населення взаємопов'язані згідно з чинними нормативними документам. Узгоджений всіма сторонами підхід дозволив, з одного боку, вчасно забезпечити наявність необхідних обсягів газу у ПСГ для спокійного проходження Україною опалювального сезону. З іншого - держава отримала необхідні кошти для фінансування субсидій громадянам вчасно та у повному обсязі. "Укргазвидобування" вперше за багато років повністю отримало оплату свого газу. З урахуванням напруженої ситуації з фінансовими ресурсами, у якій ми працювали цього року, цей шлях був оптимальним як для компаній, так і для держави", - зазначив голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Загалом у 2015 році "Нафтогаз" виплатив "Укргазвидобуванню" 18,7 млрд грн за газ, отриманий цього року. Крім того, "Нафтогаз" погасив заборгованість за попередні періоди на суму 2,2 млрд грн.

Нагадаємо, 6 листопада "Нафтогаз" закрив свою заборгованість перед "Укргазвидобуванням" за газ, спожитий населенням у 2014 році, і заплатив за газ для споживання населенням, реалізований протягом 2015 року.