ua en ru

"Нафтогаз" погасив 300 млн доларів кредиту ЄБРР

"Нафтогаз" погасив 300 млн доларів кредиту ЄБРР Фото: "Нафтогаз" повернув 300 млн доларів кредиту ЄБРР

Кредитна лінія продовжує діяти до 2018 року

НАК "Нафтогаз України" погасив позику у рамках другого раунду використання коштів відновлювальної кредитної лінії Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) у розмірі 300 млн доларів. Про це повідомляє прес-служба НАКу.

Як повідомляється, кредитна лінія продовжує діяти до 2018 року. "Нафтогаз" планує скористатися її засобами для підготовки до наступного опалювального сезону.

Всього в рамках другого раунду використання коштів кредиту ЄБРР в Україну надійшло 1,8 млрд куб. м газу. При цьому "Нафтогаз" частково фінансував договори, укладені за результатами процедур закупівлі за кредитні кошти ЄБРР, за свій рахунок.

У рамках першого раунду використання коштів кредитної лінії ЄБРР "Нафтогаз" закупив 1,7 млрд куб. м газу в опалювальний сезон 2015-2016.

Кредитна лінія ЄБРР у розмірі 300 млн доларів була відкрита в жовтні 2015 року і призначена для закупівлі газу на західному кордоні України. Однією з умов надання кредиту ЄБРР була реалізація урядом України плану дій щодо реформи корпоративного управління в "Нафтогазі".

Позика ЄБРР є відновлюваним кредитом на 3 роки. Протягом цього терміну "Нафтогаз" може погашати і знову позичати кошти у межах цієї суми, щоб профінансувати авансові закупівлі газу.

Нагадаємо, "Нафтогаз" розраховує на рішення арбітражу щодо суперечки з "Газпромом" у травні.