ua en ru

Нафтогаз планує закупити 200 млн кубів газу у вітчизняних компаній

Нафтогаз планує закупити 200 млн кубів газу у вітчизняних компаній Фото: НАК "Нафтогаз України"

З цією метою буде проведено редукціон

НАК "Нафтогаз України" (Нафтогаз) оголошує відкриті торги із зменшенням ціни (редукціон) щодо закупівлі природного газу внутрішнього видобутку у вітчизняних виробників. На першому редукционе планується закупити до 200 млн куб. м газу, видобутого в липні 2016 року.Про це повідомляє прес-служба компанії.

Як повідомляється, редукціон проводиться в два етапи: на першому етапі учасникам пропонується подати кваліфікаційні пропозиції без зазначення ціни; до другого етапу запрошуються учасники, які пройшли відбір за результатами кваліфікації, повинні подати остаточні пропозиції із зазначенням ціни. Розкриття кваліфікаційних пропозицій відбудеться 17 червня, цінових пропозицій - 21 червня 2016 року.


Передбачається, що гранична закупівля газу на аукціоні складе до 4 504,00 грн за тис. куб. м без ПДВ. З метою забезпечення можливості участі в аукціоні невеликих виробників газу передбачений обсяг закупівлі розділений на 22 лота - 4 лота по 5 млн куб. м і 18 лотів по 10 млн куб. м.

До участі в редукционе будуть допущені компанії, які здійснюють видобуток газу на території України і не мають податкової заборгованості. Кожна компанія-учасник зможе продати обсяги, що не перевищують 80% місячного рівня їх видобутку.

Проведення таких редукціонів дозволить добувачам оперативно реалізовувати поточні обсяги видобутку і отримувати необхідні оборотні кошти.

Кінцевий термін подачі квалфикацийних пропозицій - до 10:00 год 17.06.2016 р.., Цінових пропозицій - до 10:00 год 21.06.2016 р.

Як повідомлялося, суд реструктуризував борг ОПЗ перед "Нафтогазом" у 7 млн гривень.