ua en ru

"Нафтогаз" планує збільшити позовні вимоги до "Газпрому"

"Нафтогаз" планує збільшити позовні вимоги до "Газпрому" Фото: Юрій Вітренко заявив про плани НАК щодо збільшення позовних вимог до "Газпрому"

За словами Вітренко, до закінчення арбітражного процесу в Стокгольмі обидві сторони будуть збільшувати свої позовні вимоги

НАК "Нафтогаз України" планує збільшити позовні вимоги до російської компанії "Газпром". Про це у Facebook повідомив директор з розвитку бізнесу "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

"Щодо збільшення позовних вимог "Газпрому" до "Нафтогазу". Не варто цьому дивуватися, або тим більше переживати з цього приводу. До закінчення арбітражного процесу в Стокгольмі обидві сторони будуть збільшувати свої позовні вимоги. "Газпром" буде налічувати нам додаткові суми за той газ, які вони хотіли нам продати, а ми у них його не купили. Вони при цьому будуть посилатися на принцип "бери або плати", а ми будемо вказувати на те, що цей принцип не може застосовуватися по ряду причин. А ми їм будемо нараховувати додаткові суми як компенсацію за нашу переплату (порівняно зі справедливою ціною) за поставлений нам газ (наприклад, в 2015 році) та їх недоплату за надані нами послуги з транзиту", - повідомив Вітренко.

За його словами, лише за 1 квартал 2016 ми нарахуємо "Газпрому" близько 1 млрд доларів як недоплату за послуги з транзиту. У річному обчисленні за 2016 рік ця сума склала б близько 4 млрд доларів.

Касательно увеличения исковых требований Газпрома к Нафтогазу.Не стоит этому удивляться, или тем более переживать по э...

Опубликовано Юрием Витренко 15 марта 2016 г.

Нагадаємо, ВАТ "Газпром" направило в Стокгольмський міжнародний арбітраж уточнені вимоги до НАК "Нафтогаз України" за контрактом купівлі-продажу газу від 19 січня 2009 року.