ua en ru

"Газпром" звернувся в Стокгольмський арбітраж з вимогою стягнути з "Нафтогазу" близько 30 млрд дол

"Газпром" звернувся в Стокгольмський арбітраж з вимогою стягнути з "Нафтогазу" близько 30 млрд дол Фото: "Газпром" вимагає стягнути з "Нафтогазу" майже 30 млрд дол

Слухання за позовом "Газпрому" до "Нафтогазу України" заплановані в Стокгольмському арбітражі на лютий-березень 2016 р

Російський "Газпром" звернувся до Стокгольмського арбітражного суду з вимогою стягнути з НАК "Нафтогаз України" 29 мільярдів доларів. Про це випливає зі звіту "Газпрому" за другий квартал 2015 року.

Так, згідно з текстом звіту, сума вимог, пред'явлених "Газпромом" до "Нафтогазу", становить 29,2 млрд долл. і підкреслюється, що компанія уточнила загальну суму своїх вимог у зустрічній позовній заяві, поданій до Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма 12 червня 2015 р.

Відзначимо, усні слухання за позовом "Газпрому" до "Нафтогазу України" заплановані в Стокгольмському арбітражі на лютий-березень 2016 року, рішення може бути винесено арбітрами в кінці червня 2016 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ внесла апеляційну скаргу на рішення суду про визнання дійсними договорів купівлі-продажу природного газу між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" в 2009 р.