ua en ru

"Нафтогаз" знову відмовився платити "Газпрому" за газ для ДНР/ЛНР

"Нафтогаз" знову відмовився платити "Газпрому" за газ для ДНР/ЛНР Фото: "Нафтогаз" спростував заяву "Газпрому" про заборгованість

"Нафтогаз" не визнає борг за постачання газу на окуповані території

НАК "Нафтогаз України" заперечує заборгованість по оплаті поставок газу з Росії на окуповані території Донецької і Луганської областей. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

"Заява менеджменту ПАТ "Газпром" про заборгованості НАК "Нафтогаз України" за газ, який нібито був поставлений російською компанією на тимчасово окуповані території Донецької і Луганської областей, не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні.


У "Нафтогазі" нагадали, що протягом останніх років закупівлі у "Газпрому" здійснюються виключно на умовах авансової оплати.

""Нафтогаз" не оплачував і не купував газ у "Газпрому" з листопада 2015 року. До цього "Нафтогаз" імпортував газ виключно через пункти входу до ГТС на підконтрольній території Україні. Всі придбані "Нафтогазом" обсяги газу враховані сторонами і оплачені "Нафтогазом", - йдеться в повідомленні.

У компанії також відзначили, що не приймають газ за контрактом з "Газпромом" на газовимірювальних станціях (ГВС) Прохорівка і Платово.

Нагадаємо, раніше голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив про необхідність додаткової угоди з "Газпромом".