ua en ru

"Нафтогаз" відмовився оплачувати російський газ для ДНР/ЛНР

"Нафтогаз" відмовився оплачувати російський газ для ДНР/ЛНР Фото: "Нафтогаз" знову відмовився платити "Газпрому" за поставкм на окупований Донбас

"Газпром" запропонував заплатити 0,57 млрд доларів за газ, поставлений на окупований Донбас

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" відмовилася оплачувати російському "Газпрому" газ, поставлений на окуповані території Донбасу через непідконтрольні пункти входу до ГТС. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

У "Нафтогазі" відзначили, що компанія не купує газ у "Газпрому" з листопада 2015 року, а до цього імпортувала газ через пункти входу до ГТС на підконтрольній Україні території.


"Всі куплені "Нафтогазом" обсяги газу враховані сторонами і оплачені "Нафтогазом". Компанія очікує, що рішення по всім взаємним вимогам за існуючими між "Нафтогазом" і "Газпромом" контрактами винесе арбітраж", - йдеться в повідомленні.

Також "Нафтогаз" повідомив про те, що отримав від "Газпрому" пропозицію заплатити 0,67 млрд доларів за газ, який російська компанія поставила на непідконтрольні території Донецької і Луганської областей за період з лютого 2015 року по квітень 2016 року.

"Нафтогаз" не приймає газ за контрактом з "Газпромом" на газовимірювальних станціях (ГВС) Прохорівка і Платово. Дані про постачання газу через зазначені ГВС не можуть використовуватися при підготовці актів здачі-приймання природного газу і, відповідно, обсяги цього газу не підлягають оплаті "Нафтогазом", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, стокгольмський суд переніс рішення за позовом "Газпрому" до "Нафтогазу" на кінець 2016 року.